EEN GEZONDE ONDERNEMING BEGINT BIJ JEZELF

topconditie

Ondernemen is net topsport. Om succesvol te zijn moet je blijven presteren. Hoe blijven jij en jouw onderneming gezond? Peter Kuijper was in eerste instantie klant van GrowthFactory, later is daar een samenwerkingsverband uit ontstaan. Als oprichter van Mind&Health vormt Peter de blauwdruk van zijn eigen onderneming. Door zijn persoonlijke ervaring aan te vullen met theorie en medische kennis ontwikkelde hij een unieke methode die voor iedereen werkt.

Een gouden kooi

In 2004 was Peter nog werkzaam in de metaalhandel: “Als succesvol ondernemer zat ik in een gouden kooi; voortdurend bezig met medewerkers, internationale leveranciers en klanten maar geen aandacht voor mezelf. Ik was druk met de leegte van mijn bestaan. Hoe lang houd je dat vol? Wanneer ik niet aan mijzelf zou werken zou ooit de man met de hamer komen. Om dat te voorkomen ben ik boeken gaan lezen, onder andere over lichamelijke vitaliteit.”

“In 2011 ben ik uit mijn onderneming gestapt. Ik liet de zekerheid achter, maar ik was ervan overtuigd dat je enkel de beste versie van jezelf wordt wanneer je qua levensstijl bepaalde keuzes maakt. Door kleine veranderingen door te voeren werd ik een beter ondernemer. Ik werd rustiger, geduldiger en leerde prioriteiten stellen. Deze veranderingen bleven niet onopgemerkt in mijn omgeving.”

Groeien naar een hoger niveau

“Ik groeide naar een hoger niveau, noem het Peter Kuijper 2.0. Door dagelijks bewuste keuzes te maken groei ik nog steeds, zowel mentaal als fysiek. De ladder is oneindig hoog. Vorig jaar ben ik 50 geworden maar ik heb me nog nooit zo sterk gevoeld. Dat gun ik iedereen en het is de reden dat ik in 2011 besloot om daar mijn werk van te maken. De missie van Mind&Health is om verschil te maken in het leven van anderen zonder betweterig over te komen of talloze oplossingen te bieden. Uiteindelijk moet het leven erop vooruitgaan.”

Ouder worden betekent meer ervaring en zelfkennis; je bewust zijn van jouw manier van werken en weten waar je goed én minder goed in bent. Dit geldt voor personen maar ook voor ondernemingen. Een jonge onderneming barst van de energie, met de jaren groeit de kennis en ervaring en daarmee haar waarde. Pas op: net als bij personen zijn ondernemingen ook gevoelig voor destructieve gewoontes.

Verbetering van binnenuit

Binnen een onderneming werkt Mind&Health met individuele personen en met teams. “Wij analyseren wat er speelt, wat de behoeftes zijn en wat er nodig is op mentaal en fysiek gebied. Machines krijgen eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt of worden vervangen. Managers zien hun medewerkers te vaak als machines die constant moeten presteren waardoor de uitval toeneemt. Mentaal en fysiek sterke medewerkers zijn positiever en productiever. Zij gaan anders om met collega’s en klanten. Geïnspireerde medewerkers tillen een organisatie van binnenuit naar een hoger niveau. Geef één dominosteentje een zetje, dan valt het volgende steentje dezelfde kant op.”

“Als iemand mij vóór 2004 had gezegd, ‘Peter, denk eens wat meer aan jezelf. Of, zou je niet…’, had ik die persoon direct de deur gewezen onder het mom van, ‘Stoor mij niet, ik ben druk.’ Zulke onbewuste onbekwaamheid is menselijk. Mind&Health zorgt ervoor dat mensen juist onbewust bekwaam worden. Dat zij niet dat tiende kopje koffie nemen, maar ervaren dat drie kopjes koffie per dag hetzelfde effect hebben. Het gaat om het doorbreken van patronen: kleine stapjes hebben op den duur een enorme impact.”

Hoe gezond en groeizaam is jouw onderneming? Wij tillen je graag naar een hoger niveau. Neem gerust contact met ons op via info@growthfactory.nl of 020 8203605.

Geen reactie's

Geef een reactie