EXTRA WERKNEMERS, EXTRA VERANTWOORDELIJKHEDEN

GrowthFactory-Extra-werknemers-extra-verantwoordelijkheden2
Onze vorige blog posts beschreven het belang van de eerste en tweede groeifase. Deze keer geven wij het woord aan Victor Steenbakker, Senior Accountspecialist Employee Benefits bij Meijers – registermakelaars in assurantiën. Als expert laat hij zijn licht schijnen over deze twee cruciale groeifasen. Waar moet je als ondernemer extra alert op zijn?

De consequenties van groei

Zoals we eerder zagen is het – met het oog op de toekomst – belangrijk om tijdens de eerste groeifase al een goede fundering te bouwen. De eerste stap is om op het moment dat er nog geen extra werknemers in dienst zijn, maar deze plannen er wel zijn, alvast na te denken over de consequenties. “Wat doet een ondernemer?” vraagt Victor, “zijn er cao’s op zijn bedrijfstak van toepassing? Op het moment dat je mensen in dienst neemt, ontstaan er bepaalde verplichtingen. Denk aan werknemersverzekeringen die vanuit de overheid worden geregeld, waaraan je moet bijdragen, afdragen en waarvoor je moet zorgdragen.

Extra werknemers, extra verantwoordelijkheden, extra werk

De tweede stap is om op het moment dat er werknemers in dienst treden, na te denken over een arbeidsvoorwaardenpakket. “Wat ga je doen met de arbeidsvoorwaarden die je moet verzekeren?” vraagt Victor, “zoals pensioen, arbeidsongeschiktheid of eventueel overlijden.” Extra werknemers zorgen voor extra verantwoordelijkheid en dus extra werk; bijvoorbeeld het betalen van loonbelasting, verzekeringspremies, het regelen van arbodienst en het doorbetalen bij ziekte.

Vraag advies en ondersteuning

Denk na over de consequenties van het aannemen van extra personeel. Verzamel de juiste informatie en laat je adviseren over hetgeen je wel en niet zou moeten doen als werkgever,” zegt Victor, “laat je ook ondersteunen in de manier waarop je je als werkgever wil positioneren. Wat ik veel zie, is dat er in een contract of arbeidsovereenkomst zomaar bepalingen worden overgenomen, maar daaraan zijn vergaande consequenties verbonden. Denk daarover na en laat je adviseren.

Verantwoordelijkheid naar je werknemers en naar jezelf

Een ondernemer neemt werknemers in dienst omdat zijn organisatie en omzet groeit. “Zorg dan dat je je zaakjes van tevoren goed hebt geregeld, anders zijn de financiële gevolgen niet te overzien. Je behaalt dan misschien een hogere omzet, maar tegelijkertijd een lagere winst. Dat zou zonde zijn!” zegt Victor, “Wees je bewust van wat je jezelf op de hals haalt. Je hebt een verantwoordelijkheid naar je werknemers toe, maar ook naar jezelf als ondernemer; je hebt een primaire verantwoordelijkheid omdat je bent gebonden aan wet- en regelgeving, en een secundaire verantwoordelijkheid om te willen uitblinken als een betrokken werkgever.

Heb jij je zaakjes goed op orde en ben je klaar voor de volgende groeifase? Wij helpen je graag met het beantwoorden van jouw vragen en zoeken samen naar passende oplossingen. Neem gerust contact met ons op via info@growthfactory.nl of 020 8203605.

Geen reactie's

Geef een reactie