‘Het is de kunst om te genieten na verkoop’

Lloyd-en-zijn-schaapjes

Lloyd Vandenberg, 36 jaar ondernemer in hart en nieren ervaart een andere druk na verkoop van zijn zaken

‘Anderhalf jaar geleden heb ik mijn horecazaken op Schiphol verkocht. Hoewel ik niet stilzit, ik ben nu eenmaal ondernemend ingesteld en wil blijven bouwen, is dit best een lastige overgangsfase; het concept ‘genieten’ vliegt mij aan. Al met al heeft de verkoop een enorme impact. Het mooie is dat GrowthFactory mij ook in dit na-traject begeleidt en verder op weg helpt. Wat dat betreft kan ik het iedere ondernemer aanraden die zijn bedrijf wilt verkopen: zorg dat je een professional inhuurt die alle klappen van de zweep kent.

‘Na twintig jaar ondernemen op Schiphol, verkocht ik in 2014 mijn zeven horecazaken op die locatie. De hele organisatie was inmiddels ingericht op verkoop, ik had mijn plafond bereikt. In de jaren dat mijn onderneming hard groeide, had ik Robert extern aangesteld als directeur. Hij gaf structuur aan de organisatie en begeleidde de financiële afdeling, alsmede de human resource en marketingafdeling. Dat gaf mij rust; ik ben ondernemer, heb veel ideeën en wil bouwen, maar ben geen manager. Het is mij altijd gelukt om goede mensen om mij heen te verzamelen.

Bij de verkoop van mijn horecazaken deed Robert de voorbereidingen en onderhandelingen met alle partijen, vandaag de dag ondersteunt hij mij vanuit zijn onderneming GrowthFactory nog bij de nasleep. Denk aan de afwikkeling van de bv’s, het overdragen van personeel maar ook de persoonlijke coaching. Robert is realistisch, down to earth, kan de zaken scheiden en geeft kritische feedback.

‘Ik heb altijd hard gewerkt en dat doe ik nog steeds. Elke dag ga ik als laatste weg op kantoor hoewel dat geen noodzaak meer is. Ik zit in een overgangsfase, het is lastig om rust te vinden. Ondernemend als ik ben, zit ik alweer middenin een nieuw project. Maar toch… ik heb nu alles en zou moeten genieten. Dat vind ik moeilijk, het liefst wil ik verder bouwen om wat achter te kunnen laten voor mijn gezin. Het is nu dus de uitdaging om die balans van genieten en werken te vinden maar dat gaat zeker lukken. Een vertrouwenspersoon en coach zoals Robert daarbij is voor mij, en ik weet zeker dat dit voor iedere ondernemer geldt, enorm van belang.’

Geen reactie's

Geef een reactie